Guide: skriv bedre tekster til din hjemmeside med disse simple råd

Kommunikation er en vigtig del af dagligdagen for alle virksomheder. Der skal kommunikeres til kunder for at vinde deres gunst, og god kommunikation er således lig med et bedre salg og en sundere forretning.

Det gælder for alle former for kommunikation, hvor bl.a. den skriftlige kommunikation i din markedsføring og på din hjemmeside er afgørende for at fange og fastholde potentielle kunders interesse.

Gode webtekster er således afgørende for bl.a. en succesfuld hjemmeside med klar og tydelig kommunikation, der er henvendt til den rette målgruppe.

Netop derfor kan det altid betale sig at skrive gode tekster, og hvis du ikke allerede har styr på dine tekstværktøjer, er det en rigtig god idé at sætte sig lidt ind i, hvordan du skriver gode webtekster.

Du kan eksempelvis læse mere her: sådan bliver du bedre til at skrive webtekster

Råd til en god tekst

At skrive er et håndværk, som skal læres på samme måde, som det skal læres at bygge en mur med mursten og mørtel. Derfor kræver skrivning både de rette værktøjer samt en god portion øvelse.

Nogle af de rette værktøjer, som du bør overveje at implementerer i din næste tekst, er:

  • Tekstens formål og målgruppe: inden starten på en tekst, bør du altid spørge dig selv, hvem det er, du skriver til, samt hvad formålet med din tekst er. På den måde kan du hurtigt få et overblik over, hvad teksten skal indeholde, og du undgår at skrive en tekst, som ikke har den ønskede effekt
  • Sammenligninger og historie: en tekst på din hjemmeside skal ikke bare indeholde kedelige information. Vi mennesker elsker billeder og gode historier, og derfor har du langt bedre forudsætning for at give at varigt indtryk på dine læsere, hvis du taler til deres følelser og ved at skabe identifikation