Disse tips skal du kende til, hvis du ønsker en mere simpel hverdag

Der er mange ting, man skal nå indenfor 24 timer, og ofte kan det være meget uoverskueligt. Kan du genkende, at det kan være svært at nå alt det, man gerne vil, så kan det være, at du skal forsøge at lave din hverdag om, så du synes, at det giver bedre mening. Her kan du få tips til, hvordan du kan få en mere simpel hverdag.

Rutiner er gode, men de er også gode at bryde

Rutiner er til for, at man kan komme igennem en dag, uden at alt går op i hat og briller. Dog kan rutiner også betyde, at man føler sig stresset og fjern. Føler du, at du mangler timer i døgnet, kan du forsøge at bryde med dine rutiner. Måske er der nogle rutiner, du kan fjerne eller rykke rundt. Det er i mange tilfælde et forsøg værd.

Tillad dig at bruge tid på din hobby

Det lyder måske mærkeligt at skulle bruge tid på sin hobby, hvis man synes, at man mangler timer i døgnet, men ofte kan ens hobbyarbejde gøre sådan, at man føler, at man har mere overskud og dermed en mere simpel hverdag. Kan du godt lide at bruge dine hænder, kan du eksempelvis købe slidstærke materialer og prøver kræfter af med dem.

Gør hjemmet overskueligt

Hvis du synes, at dit hjem er overskueligt, så går du sikkert også rundt med færre bekymringer. At gøre sit hjem overskueligt kan betyde mange ting. Eksempelvis kan du sikre, at det altid er ryddeligt, så der ikke er rod, der roder. Derudover kan det også være en fordel at gøre det rent visuelt overskueligt, så dit hoved ikke bliver forvirret af for mange farver og mønstre.

Øv dig i at være i nuet

At være i nuet er svært, og det kræver typisk meget øvelse. Synes du, at du ofte føler dig fjern og fyldt op med tanker eller bekymringer, kan du med fordel forsøge dig med 10 minutters meditation om dagen. Hurtigt vil du opleve en forskel, og måske er det noget, du vil fortsætte med at gøre.

Accepter de travle perioder

Ofte føler man, at man har mange ting at se til, fordi man går rundt og tænker på alt det, man skal nå. Er det noget, du genkender, kan du øve dig på blot at gøre tingene uden egentligt at tænke over dem. På den måde mindsker du dine overskyggende og stressende tanker. Det kan altså være en fordel at lære at acceptere, at der er travle perioder.

Det er okay at sige nej

Der er mange, der har svært ved at sige nej til ting, og derfor kommer man også til at love for meget. Har man en propfyldt kalender, kan hverdagen virke uoverskuelig, og det er okay bare at smide sig på sofaen, når man kommer hjem. Forsøg at lære at sige nej. Det er helt okay, og der er ingen, der vil dømme dig for det.