Disse ting kan du ændre i din hverdag for at gøre en forskel for miljøet

Selvom diverse nyhedsmedier handler mere om kampen for klimaet end nogensinde før, kan det faktisk godt være lidt svært at finde ud af, hvad du i realiteten kan gøre i din hverdag, hvis du gerne vil gøre en forskel for miljøet. Så hvis du egentlig gerne vil gøre en forskel for vores klima, men ikke helt ved hvor du kan starte henne, kan du få nogle ideer til det herunder.

Du kan ændre dine kostvaner en smule

En af de mest opråbte syndere til klimaet er kødet, og især oksekødet bliver der slået hårdt ned på. Dog skal du på ingen måde føle dig presset til at blive hverken vegetar eller veganer – der er der ingen, der forventer eller bør forvente af dig. Blot at have en enkelt eller to kød fri dage om ugen, er allerede at gøre en forskel, og på den måde har du allerede gjort mere, end du gjorde før!

Bæredygtighed, genbrug og økologi

En anden ting der er et problem for klimaet, er masseproduktion og konventionelt landbrug. Det enorme brug af vand og udledningen af kuldioxid fra producenterne samt giftstoffer og andre udledninger fra landbruget er en risikofaktor ift. miljøet. Derfor kan du tænke på at fokusere mere på genbruget og bæredygtigheden af dine produkter, ligesom det er en god ide at gå efter de økologiske varer i butikkerne. Skal du f.eks. have vin, kan du med fordel gå efter en biodynamisk vin.

Naturlige energikilder

Forbrændingen af fossile brændstoffer til energi er også en enorm byrde for klimaet, og derfor er det bedre at bruge af de bæredygtige kilder til energi. Du gør f.eks. klimaet en tjeneste, når du får installeret solceller på dit tag, der giver dig grøn energi til at opvarme boligen med.