Det skal du være opmærksom på, før du køber en brugt bil

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, før man køber en brugt bil. Vi har derfor her samlet 5 tips til dig, som du kan bruge, når du er på udkig efter en brugt bil.

 

Prisen på bilen

Det er ikke kun prisen på selve bilen, der er interessant, når du køber en brugt bil. Det er også vigtigt at vide, hvor langt bilen kører på literen og hvad den koster i grøn ejerafgift. Det er nemlig udgifter, som kan gøre en ellers billig brugt bil en del dyrere.

 

Vedligeholdelse af bilen

Det er heldigvis nemt at se, om bilen er blevet vedligeholdt med serviceeftersyn i dens levetid – og det er ved hjælp af en udfyldt servicebog. Servicebogen er en god sikkerhed for, at bilen bl.a. har fået skiftet olie og tjekket bremser regelmæssigt. Det er desuden en god idé at tjekke op på, om bilen er blevet rustbeskyttet, om der er synlige skader på karosseri eller fælge og lignende – det viser nemlig, om den nuværende ejer har passet godt på bilen.

 

Driftsikkerhed

Du kan flere steder på nettet finde oplysninger om, hvor driftssikker den bilmodel, du har i kikkerten, er – og du kan også finde ud af, hvad andre ejere siger om bilen. Du kan på den måde få et indblik i, hvilke reparationer og skavanker, der er typiske for lige netop den bilmodel.

 

Sælger

Det kan i mange henseender være attraktivt at købe en brugt bil hos en privatperson, da prisen her ofte er billigere – men det er ikke den bedste beslutning i sidste ende. Hos en forhandler af brugte biler er fejl og mangler på bilen nemlig omfattet af reklamationsretten på to år. Det samme er ikke tilfældet hos en privatperson.

 

Prøvekør bilen

Det er meget vigtigt, at du kører en tur på minimum 20 kilometer og mærker efter, om bilen føles god at køre i. Hvis det er muligt, er det en god idé at prøve bilen i både byen og på motorvejen. Her kan du få et godt indblik i, om pedaler og gearskifte virker som det skal, om der er mislyde, om alle kontakter og funktioner virker og meget mere. Hvis det ikke er tilfældet hos en forhandler, så har de ansvaret for, at bilen virker, hvis du vælger at købe den.

 

LAB Car Service er en professionel forhandler af brugte biler i Haderslev, som tilbyder brugte biler af bedste kvalitet. De gennemgår alle biler med en tættekam, inden de sætter dem til salg, så der ikke er en finger at sætte på dem.