Den nemmeste vej til de bedste gaveidéer

Gaver er altid sjove at give, men er trods alt allersjovest at give, når de falder i god jord hos modtageren. Men den perfekte gaveidé kan være svær at få – uanset hvor godt man kender personen, man ønsker at glæde. Har du svært ved at finde på den perfekte gaveidé, er her 3 tips til, hvordan du kan gøre.

Hvad fik du selv sidst?

Selvom man altid som udgangspunkt skal give præcis den type og størrelse gave, man selv har lyst til, kan man, hvis man er i tvivl, starte med at overveje, hvilken gave man selv fik af modtageren sidste gang modtager-gavegiver-forholdet var omvendt. Måske kan du lade dig inspirere af, hvilken type gaver du og modtageren typisk giver hinanden og herved komme på den helt perfekte idé. Vil du gerne overraske modtageren, kan du også vælge at give en type af gave, som ligger helt uden for den type gaver, I plejer at give hinanden. Lad dig også gerne inspirere af dit forhold til modtageren. Er der noget særligt, I deler sammen? Er der en bestemt interesse, I har til fælles? En personlig og betænksom gave er altid en god gave, der altid vil falde i god jord.

Find inspiration online

Nettet er fyldt med inspiration og gode råd. Her på siden forsøger vi at give dig nogle af dem, men generelt set er det muligt at finde hjælp til lidt af hvert på internettet. Er du på bar bund, hvad angår gaveidéer, kan du eksempelvis besøge en hjemmeside, som denne, hvis centrale formål er at hjælpe sidens besøgende med at finde frem til den perfekte gave. Netop den pågældende side er viet til at bringe gaveidéer til ham og er derfor bedst egnet, hvis du leder efter en gave til en mandlig kammerat, en bror, din far, søn eller lignende.

Lad dig inspirere af begivenheden

Et andet godt råd er også at lade dig inspirere af begivenheden, når du vælger en gave. Begivenheden, gaven skal gives i anledning af, kan være et godt pejlemærke i den forstand, at den kan sige noget om, hvilken størrelse og type af gave, der kan være passende.

Som nævnt oven for er det altid i sidste ende op til dig selv at afgøre, hvilken gave du har lyst at give. Har du fundet på den perfekte gaveidé, som du er sikker på, at modtageren bliver glad for, er der derfor ingen grund til at lade begivenheden afgøre, om gaven er passende eller ej. Men er du på bar bund, kan begivenheden altså være et godt pejlemærke. Er der tale om en fødselsdag, en juleaften, et jubilæum, en housewarming eller måske et bryllup? Selvom både en housewarming og et bryllup kan være glædelige begivenheder, forventes det sjældent, at du giver den samme størrelse og type af gave til begge begivenheder. Mens en housewarming mest lægger op til en lille værtindegave, der i mange tilfælde måske mest er symbolsk, forventes der måske ofte lidt mere til eksempelvis et bryllup eller måske en rund fødselsdag.