Bedemandens 3 gode råd, til dig der skal planlægge en begravelse

Det kan være svært at håndtere et dødsfald, når det er en nær slægtning eller ven, som går bort. Men man kommer ikke udenom, at man skal klare praktiske opgaver og bearbejde sin sorg, når man lander i situationen – hvad end man vil det eller ej.

Vi har tal med vores lokale bedemand, som du kan læse mere om her, og han har givet os 3 gode råd til at planlægge en begravelse.

Tag tid til dig selv

Når du mister en person, som har haft stor betydning for dig, vil det være svært at forholde sig til det. Derfor er det også vigtigt, at du husker at mærke efter, så du ikke kaster dig ud i opgaver og glemmer at få dine følelser ud. Det er vigtigt, at man særligt taler med familie og venner – og mindes de gode historier, som man alle vil have omkring den afdøde.

At tale om tingene er noget af det, der er mest gavnligt i forhold til at både få talt ud om den personlige reaktion, men også vænne sig til det faktum, at personen ikke kommer igen.

Vælg den lokale bedemand

Det er en stor fordel at vælge en lokal bedemand, fortæller vores egen bedemand med base i Vejle. Årsagen er, at du møder en person, som kan sætte dig i kontakt med præst og kirke, blomsterbinder, lokalavis og mange andre.

Desuden er der noget betryggende i at vælge en lokal bedemand, som forstår betydningen af præcis jeres lokalsamfund og kan tale med, når du nævner et bestemt område, en by-kendt karakter osv.

Fokuser på de blødere ting

Der vil være mange ting at tage stilling til, når en person går bort og du er nær pårørende. Vores råd er, at du beder bedemanden tage sig af de mere praktiske ting, så du kan nøjes med at fokusere op dels at bearbejde din sorg og dels få planlagt det gode farvel – altså ceremonien, sange, sammenkomst for familien efter begravelsen etc. Det gør hele forløbet lettere og mere overskueligt i den svære tid.